Saturday 28 February 2015

Τρίπολη: Σκουπίδια, Αξιοπρέπεια και Υποψήφια Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021

Μελβούρνη, 28 Φεβρουαρίου 2015

Πραγματικά θλίβομαι με την τραγική κατάσταση που βρίσκεται η Τρίπολη. Εδώ και πάρα πολύ καιρό η πόλη είναι πνιγμένη στα σκουπίδια. Τεράστιοι όγκοι απορριμμάτων βρίσκονται σε αποσύνθεση και απειλούν την υγεία των κατοίκων της πόλης.

Το πρόβλημα των σκουπιδιών στην Τρίπολη δεν είναι καινούργιο και θα περίμενε κανείς ότι όσοι ασχολούνται με τα κοινά θα είχαν μελετήσει σύγχρονες τεχνολογίες ανακύκλωσης και διαχείρισης απορριμάτων και θα είχαν βρει λύση εδώ και πολύ καιρό. 

Πρωταρχική προτεραιότητα των Δημοτικών Αρχών και όλων των πολιτικών παραγόντων είναι να σέβονται την αξιοπρέπεια των δημοτών και να εξασφαλίζουν την υγεία τους και μια ανθρώπινη διαβίωση. 

Η Τρίπολη είναι υποψήφια για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021. Ως Απόδημος Αρκάς χαίρομαι και στηρίζω την πρωτοβουλία αυτή. Θα ήθελα όμως να δώ την πόλη μας να διεκδικεί και τον τίτλο της πιο καθαρή πόλης της Ευρώπης.

Έιναι υποχρέωση των αρχών να βρούν άμεση λύση. Μια λύση που θα βασίζεται στην λογική και θα είναι μακριά απο προσωπικά και κομματικά συμφερόντα. Όλοι είναι συνυπεύθυνοι για την σημερινή κατάσταση - ανεξαρτήτως κομμάτων και παρατάξεων – και 'ολοι είναι υπέυθυνοι να βρούνε άμεση λειτουργική λύση.

Με εκτίμηση,

Βασίλης Θεοδοσίου Γιαβρής - Δικηγόρος | Πολιτικός Επιστήμονας
  • Πρώην Πρόεδρος Παγκόσμιας Παναρκαδικής Συνομοσπονδίας
  • Πρώην Πρόεδρος Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας





No comments:

Post a Comment