Saturday 21 February 2015

ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΩΡΑ!

Βασίλης Γιαβρής (Δικηγόρος & Πολιτικός Επιστήμονας)

Η Ελληνική κυβέρνηση προσπάθησε να διαπραγματευτεί. Οι δανειακές συμβάσεις (μνημόνια) δεν σκίστηκαν, το χρέος δεν διαγράφηκε και η εξωτερική επιτήρηση παραμένει. Όμως η κυβέρνηση έχει την ευκαιρία να πείσει τους θεσμούς (βλέπε πρώην τροίκα) να δεχτούν κάποια ενναλακτικά μεταρρυθμιστικά μέτρα τα οποία θα μπορούσαν να συμβάλουν καλύτερα στην οικονομική εξυγίανση της πατρίδας μας.

Και εκεί βρίσκεται όλη η ουσία - στις μεταρρυθμίσεις. Η Ελλάδα θα γυρίσει σελίδα μόνο όταν η κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης με σύνεση, ομόνοια, ορθολογισμό και αποφασιστικότητα (και όχι οπορτουνιστική και κοντόφθαλμη στρατηγική) κάνουν πράξη τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η πατρίδα μας ιδίως στους τομείς της διαφθοράς, της φοροδιαφυγής, της γραφειοκρατίας, της δικαιοσύνης, της παιδείας και των επενδύσεων.

Οί ίδιες ευκαιριακές αντιλήψεις που μας έφεραν στη σημερινή πτώχευση και την κρίση δέν γίνεται να αποτελέσουν αφετήρια για έξοδο απο αυτή. Άλλωστε το να επαναλαμβάνεις τα ίδια πράγματα και να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα είναι παράλογο.

Και κάτι τελευτάιο – μην ξεχνάμε ότι το μνημόνιο ειναι αποτέλεσμα της κρίσης. 

No comments:

Post a Comment