Thursday 19 September 2013

Παύλος Φύσσας: Θύμα δολοφονικής ρατσιστικής βίας που επιδιώκει τον εκφοβισμό και την κατάλυση της Δημοκρατίας…

Vasilis Giavris (Lawyer & Political Scientist)

Χθες δολοφονήθηκε ο 34χρονος Παύλος Φύσσας. Έπεσε νεκρός από δολοφονικό μαχαίρι. Δολοφονικό μαχαίρι που όπλισε η μισαλλοδοξία, ο ρατσισμός, η βία και το μίσος. Ο τραγικός θάνατος του άτυχου νέου πρέπει να μας αφυπνίσει. Δυστυχώς αυξημένα φαινόμενα βίας, ρατσισμού και η ανάδειξη της Χρυσής Αυγής ως πολιτικού παράγοντα εγκυμονεί περαιτέρω σοβαρούς κινδύνους για την Ελλάδα και την Ελληνική κοινωνία. 

Το παιχνίδι καλλιέργειας και εκμετάλλευσης του φόβου και της δυστυχίας των Ελλήνων πολιτών πρέπει να τελειώσει. Η βία και ο ρατσισμός δεν προσφέρουν λύση στην σημερινή κρίση. Τουναντίον, επιβάλουν πνευματική ανελευθερία και προσβάλλουν την ίδια μας την ανθρώπινη υπόσταση. Δεν είναι δυνατόν αυτοί που αποκαλούν «Μεγάλο Αρχηγό» τον Χίτλερ, που διατυμπανίζουν ότι «μένουν πιστή στα λόγια του Χίτλερ» και επιμένουν για ανωτερότητα της «Άριας φυλής» να είναι οι ίδιοι που θα υπερασπιστούν τα δικαιώματα του δοκιμαζόμενου Ελληνικού λαού. 

Σήμερα κηδεύεται ο Παύλος Φύσσας. Θύμα δολοφονικής ρατσιστικής βίας που επιδιώκει τον εκφοβισμό και την κατάλυση της Δημοκρατίας…

No comments:

Post a Comment